Başkent’te 10 Ekim terör saldırısının birinci yıldönümündeki anma töreni nedeniyle Ankara Garı’na giden yollar kapatılınca ana arterlerde uzun araç kuyrukları oluştu. Polis, girişleri kapatınca trenle şehir dışına çıkacak olan yolcular gara ulaşmak için valizleriyle yürümek zorunda kaldı.

Ankara’da geçen yıl meydana gelen ve 102 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen tören nedeniyle Ankara Garı’na çıkan yollar trafiğe kapatılınca başkentliler dün sabah saatlerinde trafik çilesi çekti. Valilik ve emniyetin kapatılacak güzergahları geç duyurması nedeniyle haberi olmayan birçok başkentli, sabah saatlerinde uzun araç kuyruklarıyla karşılaştı. İstanbul Yolu, Ankara Bulvarı, Hipodrom Caddesi, Sıhhiye, Ulus gibi kentin ana arterlerinde kilometrelerce trafik oldu. Yoğun trafik diğer yolları da etkiledi. İşyerlerine gitmek isteyenlerle okullarına ulaşmaya çalışan birçok öğrenci büyük mağduriyet yaşadı. Hipodrom Caddesi’nden hastaneler bölgesine hasta taşıyan ambulanslar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Bazı sürücüler kapatılmadan haberdar olmadıkları gerekçesiyle duruma tepki gösterdi.

Gar çevresinde anma trafiği

TREN YOLCULARI YAYA KALDI

Yolların kapatılmasından dolayı en büyük sıkıntıyı ise trenle şehir dışına çıkacak olan yolcular çekti. Sıhhiye, Ulus, Hipodrom Caddesi ve Kazım Karabekir Caddesi’nden gar yönüne taksi ve araçlarla gelen yolcular girişlerin kapatılması nedeniyle valizleriyle yürüyerek gara ulaşmaya çalıştı. Polis, sadece bileti olan yolcuların geçişlerine izin verirken bilet alacağını belirten ve yolcu karşılamaya gideceğini söyleyen bazı kişilerle polisler arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Öte yandan Cumhuriyet Caddesi’nden hareket ederek Çubuk, Güdül, Bala gibi ilçelere yolcu taşıyan Özel Toplu Taşıma Araçları da (ÖTA) Rüzgarlı dolmuş duraklarına yönlendirildi. Düzenlemeden haberi olmayan vatandaşlar da kapalı olan yoldan geri dönmek zorunda kaldı.

Gar çevresinde anma trafiği

Terör saldırısının yıl dönümünde, hayatını kaybedenleri anmak için Ankara Garı önünde toplanmak isteyen bir grup polisin izin vermemesi üzerine Kazım Karabekir Caddesi’ne doğru yöneldi. Polis gruba TOMA’dan su sıkarak müdahalede bulundu. O esnada caddeden geçen vatandaşlarla havaalanına gitmek için otobüs bekleyen yolcular zor anlar yaşadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir