Yaz ayların gelmesiyle beraber özellikle tatil bölgelerinde klima servisi aramaları çoğaldı. Ege ve Akdeniz bölgelerimizde yoğun bir şekilde kullanılan klimalar, bu bölgelerde kış ayları çok soğuk geçmediği için pek fazla kullanılmazken yaz aylarındaki yüksek sıcaklar nedeniyle yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Uzun süre çalıştırılmayan klimaların bakıma ihtiyacı olduğu için klima servisi aranırken, tamiri mümkün olmayan klimalar için de yeni alımlar gerçekleştirilmekte. Yeni klimaların kurulumu için de klima montajı bilen servis ya da usta çağrılması gerekmektedir.

Yaz aylarının sıcaklarında vazgeçilmez bir elektronik eşya olan klimalarda yeni tip olarak ayaklı klimalar da sıklıkla tercih edilmekte. Hem daha az yer kaplaması hem de portatif olması nedeniyle genellikle küçük ailelerin tercih ettiği ayaklı klimalar da soğutma işlemini başarıyla gerçekleştirmektedir.

Klimalarda en önemli husus periyodik bakımlarının aksatılmaması gerekmektedir. Özellikle mevsim geçişlerinde klima kontrollerinin işinin ehli kişi ve kurumlar tarafından yapılması son derece önemlidir. Klimaların bakımının düzenli yapılmaması durumunda soğuk ve sıcak havayla beraber hastalıklara neden olacak mikroplar da yayabilirler. Klimadan pis kokular gelmeye başladığında mutlaka filtresi kontrol ettirilip bakımı yaptırılmalıdır.

Klima kullanımının artmasıyla beraber servis sayısında da hızlı bir artış gözlense de sizler klimalarınızın bakımlarını işinin ehli kişilere yaptırmanızda fayda olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir