Bugün: 23 Mayıs 2012 Çarşamba
Anasayfam Yap Favorilere Ekle Künye
Yeni Üyelik Üye Girişi
  • Ana Sayfa
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Seri İlanlar
  • Firma Rehberi
  • Tüm Yazarlar
  • İletişim
  • SON DAKİKA
    • Gündem
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Dünya
    • Spor
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Kültür Sanat
    • Eğitim
    • Magazin
    • Medya
    • Merkez İlçe
    • Akyurt
    • Altındağ
    • Ayaş
    • Bala
    • Beypazarı
    • Çamlıdere
    • Çankaya
    • Çubuk
    • Elmadağ
    • Etimesgut
    • Evren
    • Gölbaşı
    • Güdül
    • Haymana
    • Kalecik
    • Kazan
    • Keçiören
    • Kızılcahamam
    • Mamak
    • Nallıhan
    • Polatlı
    • Pursaklar
    • Sincan
    • Ş.Koçhisar
    • Yenimahalle
    • Yaşam
    • +
    Ankara Alışveriş Festivaline Geri Sayım
    Nevzat Tandoğan Meydanı'nın İsmi Değişti
    Survivor Adasından Kim Elendi? 14…
    Survivor Adasında Dokunulmaz Oyununu Kim…

    Şırnaklı, Urfalı bile...

    Faizlerin yükselişi, konut alıcılarını internetten en uygun kredi arayışına yöneltti

    01 Şubat 2012 Çarşamba 20:59
    Tweet
    Şırnaklı, İtalyada online konut kredisi danışmanlığı alanında pazar lideri olan ve yılda 2 milyar euroyu aşkın online kredi kullandıran Gruppo MutuiOnline ile ortak olan kredi danışmanlık şirketi Konut Kredisi Com Tr A.Ş.nin aynı isimle kurduğu internet sitesi, son dönemde ucuz maliyetli konut kredisi arayışında olan tüketicilerden yoğun bir talep alıyor. Başvuran tüketicilerin gelir durumu ve konut tercihlerine göre 14 bankanın kredi alternatifleri arasından en uygununu bulan site, faizlerin yükselmesine ve temkinli büyüme beklentilerine rağmen ayda 200 bin konut kredisi sorgusu alırken, özellikle Anadoludaki konut alıcılarının kredi araştırması için interneti yoğun olarak kullanmaya başladığını ortaya çıkardı. Şirketin Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan, genel ekonomik konjonktür ve faizlerin seyrinin kredi başvurularında göreceli düşüşlere neden olduğunu, ancak bu durumun tüketicileri Türkiyenin dört bir yanında Ucuz krediyi nereden bulurum? arayışına yönelttiğini kaydetti. Ücretsiz başvuru yapılan siteye gelen taleplerin yüzde 65inin Anadoludan, yüzde 35inin ise İstanbuldan olduğunu kaydeden Tekinturhan, İstanbul, Ankara ve İzmirin dışında Adana, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Urfa, Ağrı ve Şırnaktan bile talep geliyor. Site üzerinden ayda 200 bin konut kredisi sorgusu yapılıyor. Yapılan aramalarda konut kredisi, morgıç yazarak arandığını tespit ediyoruz” dedi.

    Tüketicilerin ağırlıklı olarak 80 bin liralık kredilerle 10 yıllık vadelerle 110 bin liralık ev almayı istediğini belirten Tekinturhan, Site üzerinden aylık 2 bin konut kredisi başvurusu alıyoruz. Bunun aylık 150-200 kadarı ise krediye dönüyor, aylık 16 milyon liralık konut kredisi kullandırıyoruz. İstanbuldan gelen taleplerin yüzde 90ı ise Beylikdüzü, Esenyurt, Esenler, Bağcılar, Bayrampaşa, Kartal, Tuzla, Pendik ve Ümraniye gibi İstanbula yakın bölgelerdeki yerleşim bölgelerine geliyor” diye konuştu.

    14 bankayı kıyaslıyor

    Şirketin benzer diğer kredi karşılaştırma sitelerinden farkının siteye başvuran kişilerin gelir durumu ile beklentilerine en uygun kredi seçeneğini bizzat kıyaslayarak sunması ve o kişiler adına bankalarla görüşmesi olduğunu vurgulayan Tekinturhan, Siteye ücretsiz başvuran müşteri, önce almak istediği konutun değerini, kredi miktarını, maaşını, ne oranda bir kredi almak istediğini belirtiyor. Biz 14 bankanın seçenekleri arasında kişi için en uygun olan modeli analiz edip, direkt müşteriye sunuyoruz” dedi.

    Ekim 2010da kurulan şirketin bugün 14 banka ile en kapsamlı kredi seçeneğini sunduğunu söyleyen Konut Kredisi Com Tr Danışmanlık A.Ş. Ortağı Ömer Paksoy ise, Örnek ödeme planlarını oluştururken bankalardan aldığımız verileri faiz oranı, toplam maliyet ve aylık maliyet oranına göre karşılaştırılıyoruz. Bunlar arasındaki en iyi teklifi gören müşterilerin diğer bir avantajı da bankalarla kredi verilene değin ve ödemeler esnasında çıkabilecek herhangi bir pürüz, tıkanma ya da yavaşlamada devreye girebilecek olmamız” diye konuştu. Paksoy, bu yıl olumlu bir beklenti içinde olduklarını, yılın ikinci yarısından itibaren faizlerde düşme öngörüldüğünü kaydetti.

    İhtiyaç kredilerine özel internet sitesi kurulacak

    Konut Kredisi Com Tr Danışmanlık A.Ş., tüketicilerin beklentilerini ve bankaların yeni ürünlerini analiz ederek yeni siteler üzerinde de çalışıyor. Şirket, birkaç ay içinde sadece ihtiyaç kredisi alternatiflerini gösteren ihtiyaçkredisi.com.tryi kurmaya hazırlanıyor.

    Kişi başı ortalama konut kredisi borcu 1000 TL

    Konutkredisi.com.tr Danışmanlık Hizmetlerinin, aylık 100 bini aşan kredi sorgusu ve 2 bini aşan tüketici talebini inceleyerek son 12 aylık kredi taleplerine dayanarak hazırladığı Konut Kredisi Piyasasına Bakış raporlarının ilki Kasım ayı sonunda yayınlandı. Konut kredisi taleplerinin yüzde 80inin, içinde yaşayacağı konutu satın almak isteyenlerden oluştuğu belirlenen raporda kişilerin aylık gelirlerinin ortalama 35 katını kredi olarak talep ettikleri görülüyor. Buna göre bin TLden az aylık geliri olan haneler, toplam konut kredileri talebinden yüzde 5 pay alırken, aylık geliri bin-3 bin TL arasında olanlar konut kredisi taleplerinin yüzde 60ını oluşturuyor. Kişi başı ortalama konut kredisi borcunun ise bin TL seviyesinde olduğu gözlenen rapora göre, konut kredilerinde 5 yıl ve altı vadelerin toplamdaki payı azalırken, 10 yıl üstü vadelerin paylarının ise arttığı görülüyor. Konut kredisi piyasasının yüzde 70ini 6-10 yıl arası vadeler oluşturuyor.

    Haber Kaynağı: Gazete Vatan

    Anahtar Kelimeler: Şırnaklı, Urfalı Bile... Haberi, Ankara,Şırnaklı, Urfalı Bile... Haberleri, Merkez-ilce Haberleri ,Merkez-ilce Son Dakika, Merkez-ilce Haber
    Okunma: 104
  • Şırnaklı, Urfalı bile... - HABERİNE YORUM GÖNDER
    İLGİLİ HABERLER
  • Nevzat Tandoğan Meydanı'nın İsmi Değişti
  • Gökçek'in Teleferik Israrı
  • Ankara Anneler Günü Sergisi Açıldı
  • Ankara Garında Bomba Paniği
  • Kızılayda Bisiklet Paniği
  • Ankara'da Süt Eylemi
  • Eğlence Sokağa Çıktı
  • Ankara Çiçekler ile Renkleniyor
  • Başkentgaz'a Yine Talip yok
  • Şaşmaz'da Trafik Kazası
  • Kavşaklara Sesli Uyarı Sistemi
  • Bahçıvanlık Kursunun İlk Dönemi Başladı
  • Faaliyet Raporu Yordu
  • Doluluk Oranları Havadan Kontrol Ediliyor
  • Büyükşehir'den Gayrimenkul Satışı
  • Demir Kafesin Satış İhalesi Yarın Yapılacak
  • Büyükşehir Belediyesi'nin Sokak Çocuklarına Yönelik
  • Çocuk Dostu Şehir Projesi Toplantısı Yapıldı
  • Ankara 5 Yılda Yarım Milyon Daha Kalabalıklaştı
  • Facianın Ardından Başkentgaz Uyardı
  • Ankara Otelleri
    İlgili Haberler
    Nevzat Tandoğan Meydanı'nın İsmi Değişti
    Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı olağan toplantısının son…
    Gökçek'in Teleferik Israrı
    Toplu ulaşımda kullanılamaz eleştirilerine rağmen Ankara Büyükşehir…
    Ankara Anneler Günü Sergisi Açıldı
    Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Anneler Günü' nedeniyle…
    Ankara Garında Bomba Paniği
    Ankara Tren Gar'ının otoparkında unutulan çanta, paniğe neden oldu.…
    Kızılayda Bisiklet Paniği
    Kızılay Meydanı’nda bir direğe bağlanarak bırakılan bisikleti…
    Ankara'da Süt Eylemi
    Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan bir grup, boş süt kutularını…
    Eğlence Sokağa Çıktı
    Dünya bir ilki gerçekleştiren Başkentliler, ilk kez bir radyo istasyonunun…
    Başkentgaz'a Yine Talip yok
    Başkentgaz ihalesi, açık artırmada teklif gelmediği için iptal edildi.
    Ankara Çiçekler ile Renkleniyor
    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'i menekşe, lale, aslanağzı,…
    Şaşmaz'da Trafik Kazası
    Şaşmaz yönünden Ankara istikametine giden damperli TIR yön levhasına…
    Kavşaklara Sesli Uyarı Sistemi
    Ankara Büyükşehir Belediyesi, sinyalizasyon sistemi bulunmayan kavşaklara…
    Bahçıvanlık Kursunun İlk Dönemi Başladı
    Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel…
    Faaliyet Raporu Yordu
    Büyükşehir Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısında 2011 yılı…
    Doluluk Oranları Havadan Kontrol Ediliyor
    Barajlardaki su potansiyelini ve havzaları helikopterle havadan kontrol…
    Büyükşehir'den Gayrimenkul Satışı
    Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti müstakilen belediyeye ait 6 taşınmazı…
    Demir Kafesin Satış İhalesi Yarın Yapılacak
    Merakla beklenen Eskişehir Yolu üzerinde yarım kalan ve “demir kafes”…
    Çocuk Dostu Şehir Projesi Toplantısı Yapıldı
    Çocuk Şehir Şehir Projesi Düzenleme Komitesi ve Yürütme Kurulu Ortak…
    GAZETE MANŞETLERİ
    FOTO GALERİ Tümü

    • El Boyama Sanatı

    • Survivor 15 Nisan Haftası Dokunulmazlık Oyunu

    • Suyun Altındaki Mucizeler

    • Erdil Yaşaroğlu Karikatürleri Foto Galerisi

    • Bu Fuar Bambaşka

    • Lunapark Maceraları Foto Galerisi

    • Park Kazaları

    • Fotoğraflarla Erdal İnönü

    • Bush Erdoğan Buluşması

    • Çok Güzel Araçlar Foto Galerisi

    • İllüstrasyonlar Foto Galerisi

    • Yılan Kurbağayı Yuttu Foto Galerisi
    HAVA DURUMU
    ANKET
    Anket Sonucu Tümü

    Sizce Vicdani ret gündeme tekrar gelecek mi ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    ARŞİV
    Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Künye | İletişim | Sitene Ekle | Reklam| RSS 2.0 2012 © Ankara Haberleri @ 2008

    Yazılım: Haber-Sistemi