Hükümetin sokaktan toplanan kağıtların satıldığının tespiti halinde 20 bin lirayı bulan cezaların kesileceğini açıklamasının ardından gözler kağıt toplayan gariban vatandaşa çevrilmişti ki, içlerinden biri bütün dikkatleri üzerine çekti.

Sokakta kağıt toplayarak hem 4 çocuğuna, hem annesi ve babasına hem de eşine bakmaya çalışan Ramazan Gezer‘in Fizik öğretmeni olduğu ortaya çıkmasının ardından Meclis’te harekete geçildi. Bazı CHP’li milletvekillerinin kendisine ulaşıp sorunlarını dinlediğini ve yardımcı olacaklarına dair söz verdiklerini belirten Gezer Meclis’te bir basın toplantısı yaptı. 10 yıldır atanamadığı için artık umudunu kestiğini söyleyen Gezer, en azından atanamayan diğer arkadaşlarının atanmasını diledi.

4 yıl üniversiteyi okuyup mezun olduktan sonra 1.5 yıl da yüksek lisans yaptığını belirten Gezer, Suriyeli vatandaşlara iş imkanından önce kendi vatandaşının işsizliğinin çözülmesi gerektiğini açıkladı. Medyada yer bulmasının ardından İstanbul’dan öğretmenlik teklifleri aldığını belirten Gezer, kendisine yardım edilmeye çalışılmasından mutlu olduğunu; fakat engelli iki çocuğunu ve hasta annesi, babasını bırakarak şehir değiştiremeyeceği için teklifleri reddettiğini söyledi.

Devletin işsizlik ve kamu atamalarıyla ilgili çözüm bulmasını bekleyen Gezer, kağıt toplayanlara gelen ceza yüzünden artık tamamen işsiz olduğunu, devletin son işini de elinden aldığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir