Galatasaray’ın alt yapısından yetişerek İspanya’nın Atletico Madrid kulübüne transfer olan ve burada oynadığı futbolla hem taraftarların hem rakiplerin gönlünü fetheden Arda Turan geçtiğimiz sene büyük bir başarıya imza atarak Barcelona’ya transfer oldu.

Dünya devi Barcelona’da ilk 11’de forma şansı bulan Turan oynadığı maçlarda yaptığı asistler ve verdiği paslarla tam not almayı başardı. Dün gece oynanan İspanya Kral Kupası yarı final maçında Valencia ile karşılaşan Barcelona Kral Kupası rekorunu kırarak maçtan 7-0 galip ayrıldı. İspanya’da büyük ses getiren maçın gollerini Suarez ve Messi atarken Arda Turan da 90 dakika sahada kalıp bir asist yaptı.

Top çalma, isabetli pas, topla buluşma gibi istatistiklerde oldukça başarılı bir grafik çizen Arda’ya eleştirmenler tam not verirken Arda’nın da istikrarını sürdürmekten ve ilk 11’de forma şansı bulmaktan mutlu olduğu belirtildi.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Valencia teknik direktörü ise kendileri için acı bir gece olduğunu belirtirken istifa etmeyi düşünmediğini de sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir