Ankapark’ın işletilmesiyle ilgili, “Belediyenin sırtına yük olur” diyen Başkan Melih Gökçek, talipler arasında Katar ve Çinlilerin olduğunu söyledi. Katarlıların, “İşletmek için bir düşünelim”, Çinlilerin ise “Biz talip olabiliriz” dediğini kaydeden Gökçek, sürecin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yapımı devam eden Ankapark’ın nasıl işletileceğiyle ilgili Hürriyet Ankara’ya konuştu. Katarlıların yakından ilgilendiği Ankapark’ı 2017 nisan ayında açmayı hedeflediklerini belirten Başkan Melih Gökçek, 50 milyon dolarlık bir tanıtım çalışması yapmayı planladıklarını söyledi. Gökçek, şöyle devam etti: “Açılış için niyetimiz önümüzdeki nisan. Kesinlikle yarım açmayız. Çünkü yarım açarsanız ölü doğar. Ölü doğanı da diriltmek çok zor. Nisanda yetiştiremezsek mayısta, mayısta yetiştiremezsek haziranda açarız.

Katarlılar Ankapark’la yakından ilgileniyor. Özellikle etrafa otel, iş merkezi yapmak istiyorlar. Ankara için bulunmaz bir nimet olur. Atatürk Orman Çiftliği arazisine herhangi bir şey yapamazsınız onun karşı taraflarında bazı araziler var onları alacaklar, yapacaklar, bitirecekler.

Belediye en kötü işletmecidir. Belediyenin elinde kalırsa bugün ben varım yarın başkası var öbür gün bir başkası. Bu(Ankapark) belediyenin sırtına yük olur. Bizim gayemiz burası bittikten sonra belediyenin sırtına bir yük olmayacak bir işletmenin olması.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir