Başkan Gökçek, 7 Ağustos’ta İstanbul’da yapılacak büyük mitinge, Başkent’ten en az bin otobüsle gideceklerini belirterek, “Belediye otobüsleri doğalgazla çalıştıkları için sadece 250 kilometre gidebiliyor. Bu nedenle şimdiden terminaldeki bütün otobüsleri ayarlamaya çalışacağım” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanları dolduran Başkentlilerin, Kızılay’daki demokrasi nöbeti devam ediyor. Yeni adıyla 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’ndaki nöbetin 16’ncı gününe, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda demokrasi nöbetinin bir hafta daha süreceğini söyledi. 7 Ağustos’ta İstanbul’da yapılacak büyük mitinge, Başkent’ten bin otobüsle gideceklerini belirten Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“Allah izin verirse pazar günü İstanbul Yenikapı’daki mitinge gideceğiz. Cumhurbaşkanımız diyor ki; ‘Türkiye’nin dört bir yanında herkesi bekliyorum.’ Ben de Allah izin verirse, gücümün yettiği kadar otobüslerin hepsini ayarlayacağım. Belediye otobüsleri gidemez, doğalgazla çalıştıkları için sadece 250 kilometre gidebiliyorlar. Bu nedenle şimdiden terminaldeki bütün otobüsleri ayarlamaya çalışacağım ve inşallah en az bin otobüsle oraya gitmek nasip olsun inşallah.”

HERKES DESTEK OLACAKTIR

Ankara Hürriyet’in edindiği bilgilere göre, İstanbul’daki mitinge gitmek üzere ayarlanacak otobüsler, şehirlerarası otobüs firmaları ve Başkent’teki tur firmalarından temin edilecek. Gerekli görüşme ve çalışmaların yapılacağını kaydeden yetkililer, “Herkes böyle bir durumda taşın altına elini koyarak destek olacaktır” yorumunda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir