Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sırasında 9 vatandaşın şehit olduğu Kazan’da vatandaşlara hitap etti.

Yıldırım, “Kahraman Kazanlılar, bu darbeyi önlemenin en önemli kazananıdır. Sizler bizim generallerimizsiniz, darbeci generaller hapiste. Şehitleri kalbimizdedir. Kazan’ın 9 evladı hepimizin kalbindendir. Onlar ölmedi, onlar yaşıyor. Onlar bu ay yıldızlı bayrağı dalgalandıran bizim birer yıldızımızdır” dedi. Karanlık ve uzun 15 Temmuz gecesini en iyi Kazanlıların bileceğini belirten Yıldırım, “Akıncı’da jetler havalandığında, vatandaşlarımın üzerine bomba yağdırdığında, genci yaşlısı, kadını erkeği hep beraber oraya koştunuz, ülkenize, milletinize sahip çıktınız. Allah sizden razı olsun. Kahramanlıklar kolay elde edilmiyor. Gaziantep, İstiklal Savaşı’nda gösterdiği başarıdan dolayı ‘gazi’ unvanını aldı. Kahramanmaraş, İstiklal Harbi’nden gösterdiği kahramanlıktan dolayı bu unvanı aldı. Şanlıurfa yine gösterdiği fedakarlık ve başarıdan dolayı bu unvanı aldı. Şimdi demokrasi şehitlerini verdiğimiz, 15 Temmuz darbe girişimini önleyen kahraman Kazan halkı da kahramanlığını aldı.”

AKINCI KAPATILACAK

Kazan halkının darbeye karşı topyekün direndiğini dile getiren Yıldırım, “Hainlerin yuvalandığı o Akıncı Üssü kapatılacak. Orası, şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecek. Ne bölücüler ne FETÖ’cüler ne de bilmem neciler asla ve asla bu milletin birliğini, kardeşliğini, dirliğini bozamazlar. İşte Kazan, işte Türkiye, işte ay yıldızlı bayrak. O gün onlar tankları, uçakları, helikopterleri insanlarımın üzerine salarken, bombaları atarken bütün sokaklardaki insanları tararken zannettikleri tankın gücü darbeyi sağlayacak. Tankın gücü halkın gücünü, Hakk’ın gücünü yenememiştir.”

İLÇENİN İSMİ DEĞİŞMELİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de darbe teşebbüsünün merkezinin Akıncılar olduğuna işaret ederek, ilçe halkının 9 şehit verdiğini anımsattı. Devletinin dibini oymaya çalışan FETÖ’nün, millet tarafından bir gecede yok edildiğini söyleyen Gökçek, Kazanlıların darbeye karşı canlarını ortaya koyarak büyük kahramanlık gösterdiğini ifade ederek, “Kazan’ın ismi ‘Kahraman Kazan’ olmalıdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir